Hotlips

Genre:

Blijspel in 3 bedrijven | avondvullend | 1 decor

Ik neem er kennis van dat dit enkel een leesexemplaar is en bij opvoering vooraf zowel SABAM als de uitgever gecontacteerd moeten worden.

Bezetting:

3 dames, 6 heren (optie : 4 dames, 5 heren (Patron wordt dan een vrouw))

Personages:

MIA: Volslanke vrouw.
CHARLOTTE:      Jongere zuster van Mia, fotomodel.
JI-JI:                      Modefotograaf.
STAFKE:               Conciërge van appartementenblok.
JEANNINE: Vrouw van Stafke. Eveneens volslanke vrouw.
DOLF:                   Lifthersteller.
HERR BÖLING:   Directeur van Duitse multinational.
GUST:                   Man van Mia
PATRON:              Baas van Dolf. (kan eventueel een vrouw zijn)

Korte inhoud:

HOTLIPS zal de aardbol gaan veroveren. De firma Cos und Metics, die deze allernieuwste lippenstift heeft ontworpen, wil een wereldwijde reclamecampagne voeren. Charlotte, een topmodel, wordt hiervoor aangezocht. Totdat Mia, haar zuster, ten tonele verschijnt. Minder bedeeld door moeder natuur en daardoor gefrustreerd tot en met, wil zij ten alle prijze dat contract in de wacht slepen. En alle hulp is daarbij welkom. Een conciërge die kan hypnotiseren. Een lifthersteller die de Duitse taal spreekt, of toch ongeveer. Het doel heiligt de middelen. Met andere woorden: de strijd van een volslanke vrouw in het wereldje van topmodellen.

Dit is een BOM! Eén grote lachbom, die u moet ervaren hebben, die de grootste zuurpruim naar zijn buik doet grijpen. Met staande ovaties en in allerijl ingelaste extra voorstellingen sloot dit toneelstuk zijn eerste reeks opvoeringen af.

Decor:

Een extravagant ingericht appartement op de negende verdieping. Links achter is de deur naar de hall. Rechts achter geeft een glazen schuifdeur uit op het terras. Aan de linkerwand, vooraan is de deur naar de donkere kamer (doka). Rechts vooraan is de deur die leidt naar keuken en badkamer. Rechts achteraan is een open gang, die leidt naar de slaapkamers. Er is een mini-bar aanwezig. Een hometrainer staat opgesteld. Een grote foto van Charlotte hangt tegen de wand.

Te verkrijgen:

Auteursbureau ALMO bvba
Coremansstraat 34/bus 8 2600 Antwerpen (Berchem)
Telefoon +32 3 260 68 10 of +32 3 260 68 16
info@almo.be

www.almo.be

Auteur:

Ivo Maes
Brand 30, 2470 Retie
0486 05 79 92
ivomaes100@gmail.com 
www.ivomaes.be